Danska zanka

Žanrkriminalni roman
Narodnostdanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Darko Čuden
Ključne besede Korupcija, Trgovina z ljudmi
Število strani

429

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Michaela Jensna, Danca, ki z ženo Zdenko in hčerko Vanjo živi v Trebnjem, umorijo v njegovem stanovanju v Ljubljani. Michael je za trgovsko verigo Sanje vozil tovornjak po vseh bivših jugoslovanskih republikah. Ko ga neznanci umorijo, se pojavi sum, da je tihotapil cigarete in alkohol. Slovenska policija in SOVA za pomoč pri reševanju njegovega umora zaprosita Michaelovega prijatelja Ketila z Danske. Ines, novinarka slovenskega časopisa, sluti, da je za umorom nekaj več. Poveže se s Ketilom in skupaj se odpravita na dolgo pot po Balkanu, ko skušata poiskati Michaelovega morilca. Izvedela sta, da je na svoji zadnji poti na svobodo izpustil deset moldavskih prostitutk. Je bil Michael del tolpe, ki je tihotapila ljudi? Je to razlog za njegovo smrt? In kaj ima z vsem tem Josip Ostrereich, direktor ženskega rokometnega kluba Sanje, v katerem je glavna zvezda Josipova žena, Danka Helle?
In kdo je skrivnostna ženska, ki je preživela kruto zlorabo fizičnega, psihičnega in spolnega nasilja?

“Ko je bilo vojne konec, si se ti vrnil domov. Jaz pa sem begunce spremljala še leta potem, se z njimi pogovarjala, jim pomagala do konca, A ti je sploh jasno, kako dolgo traja, da preboliš skupinsko posilstvo? Ali kako se počutijo vdove v Srebrenici?” V zrak je dvignila zgodbe moldavskih žensk. “Tole je prav tako hudo kot med vojno, le da gre tukaj za vsakodnevna posilstva. Najprej jih posilijo zločinci na poti sem, zato da so pripravljene delat. Potem si jih vsak dan privošči po deset tujcev. A ti je sploh jasno, kaj to povzroči v človeku?” Ketil je od sramu zamižal. Misel je bila ogabna.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Danska zanka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2