Bela vrtnica

Žanrfantastični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2016
Založba
Prevod Lidija Kreft
Ključne besede Fantastika
Število strani

271

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Na begu za svobodo

V Osamelem mestu, kjer peščica bogatih izbrancev izkorišča množico zatiranih in obubožanih prebivalcev Močvirja, je potrebna sprememba. Pod sijočo površino Dragulja vre in s pomočjo prijateljev in moči surogatke Violet uspe nekaj, kar velja za nemogoče: zbeži iz Dragulja. Ob njej sta ljubljeni Ash in najboljša prijateljica Raven, a pot je nevarna in njihova usoda negotova. Zatočišče najdejo v Beli vrtnici, kjer si celijo rane in se pripravljajo na upor in zlom Dragulja skupaj s člani skrivnostnega Društva črnega vitriha. Zdi se, da vse poteka v pravi smeri, a tu je še vojvodinja Jezera, neizprosna milady, ki zna udariti tam, kjer je Violet najranljivejša. Bela vrtnica je nadaljevanje Dragulja in drugi del v seriji Osamelo mesto.

Glej tudi:

»Veliko sem preživela,« jezno odvrnem, dovolj mi je njenega pokroviteljstva.
»O, kaj res?« odgovori Sil. »Si že kdaj rodila dva otroka in ugotovila, da nisi v porodnišnici, temveč v mrtvašnici? Si kdaj bežala, dokler nisi več mogla, izgubljena in sama, in se znašla v sobi le z ognjeno pošastjo za družbo? Lucien je vedel za sežigalnico zaradi mene. Si lahko predstavljaš, kako je bilo meni, ko sem morala sama ugasniti tisti ogenj?« Rokav si potegne gor in vidim, da se brazgotine raztezajo do nadlahti in se bleščijo v svetlobi ognja. »Komajda sem se rešila. In nisem imela nikogar, ki bi me držal za roko. Nihče mi ni pomagal.«
»Še vedno ne vem, kaj bi radi od mene,« rečem. »Zakaj sem tukaj? Kakšna je moja vloga?«
»Kraljevske družine že predolgo zlorabljajo naše moči. Treba je vrniti ravnotežje. Potrebujemo nekoga dovolj močnega, ki bo priklical vso naravo, vse elemente. Ta otok so razrezale in nato ponovno sešile kraljevske družine. Rad bi bil znova cel. Kraljevske družine imajo svojo vojsko, denar, orožje. Toda to je nič v primerjavi z brutalno močjo narave. Ta moč potrebuje pomoč. Tebe potrebuje. Premisli. Zakaj so sezidali vse tiste zidove med okrožji? Da bi nas ločili in se zaščitili pred lastnim narodom. Tako kot vsi tirani se bojijo, da se bodo nekega dne njihovi podložniki združili in se dvignili proti njim. Njihovi zidovi so debeli, neprebojni. Toda kaj, če obstaja nekdo, ki vanje lahko naredi razpoko, moč, da naredi dovolj veliko odprtino, da se skozi prebije drugačna vojska?« (Str. 154-155)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Bela vrtnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 32
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja