Angeli na zemlji : navdihujoče zgodbe o usodi, prijateljstvu in moči povezanosti

Žanrspomini
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2017
Založba
Prevod Petra Berlot Kužner
Ključne besede Dobro, Dobrodelnost, Sočutje
Število strani

326

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Nevidna nit povezuje ljudi, ki jim je usojeno, da se bodo srečali, ne glede na čas, kraj ali okoliščine

Laura Schroff je leta 2011 napisala knjigo Nevidna nit, v kateri je spregovorila o izjemnem trenutku, ki ji je, uspešni mladi poslovni ženski, septembra 1986 spremenil življenje. Enajstletni berač Maurice jo je prosil za nekaj denarja, Laura ga je preprosto odpeljala na kosilo v McDonald’s, se spoprijateljila z njim, mu pomagala slediti sanjam, ki si jih nikoli ni upal sanjati. Po tridesetih letih sta še vedno prijatelja, kot pravi Laura, sta si darovala angelska krila. Laura je v pričujoči knjigi izbrala nekaj ganljivih zgodb ljudi vsega sveta, ki so prav tako kot avtorica pomagali neznancem v stiski, jih rešili propada in s tem postali Angeli na Zemlji. Čudovita knjiga o trenutkih dobrote in prijaznosti, ki lahko popolnoma spremenijo življenja tako pomoči potrebnim kot tistim, ki naredijo dobro delo ter jih povežejo z nevidnimi nitmi večnosti.

Prej sem že omenila, da ni treba svojega življenja postaviti na glavo ali narediti česa posebno dramatičnega, da bi začeli svojo pot do drugačnega pogleda na svet. Spoznala sem, da nekaj tako preprostega kot objem lahko sproži izjemno spremembo. Celo najneznatnejši izraz ljubezni in najmanjša prijaznost lahko ima posledice, ob katerih se človeku lahko razpoči srce in spremeni življenje, tako tistemu, ki ljubezen izkazuje, kot tistemu, ki jo prejema. (str. 45)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Angeli na zemlji : navdihujoče zgodbe o usodi, prijateljstvu in moči povezanosti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 38
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0