Dobre knjige
5056 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Skrivnosti aboridžinskega zdravljenja : potovanje znanstvenika z oddaljenim avstralskim plemenom
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
5,0
Št. ocen:1

Gary Holz

Skrivnosti aboridžinskega zdravljenja : potovanje znanstvenika z oddaljenim avstralskim plemenom

Nova Gorica, Eno, 2016

Št. strani: 155


Žanr: spomini

Narodnost: književnost ZDA, avstralska književnost

"Toda Rosin nasmešek me je pomiril in komaj sem čakal, da začneva, kar naj bi že počela v tej "zdravilni koči". (str. 31)

Dr. Gray Holz je bil fizik in ustanovitelj visokotehnološke letalske družbe ter uspešen poslovnež, ki je napisal v svojem življenju veliko člankov in bil za svoje delo večkrat nagrajen. Leta 1983 so mu zdravniki diagnosticirali kronično multiplo sklerozo in še nekaj borih let življenja, nakar je leta 1988 postal kvadriplegik. Zato se nekega dne odpravi v Avstralijo na poslovni sestanek in tako "naključno" sreča avstralskega zdravilca, pravzaprav dva, ki mu nato pomagata pri ozdravitvi. Knjigo je napisal na prošnjo aboridžinskih zdravilcev, ki se gibljejo in delujejo med "dvema svetovoma", med tradicionalno vaško skupnostjo in zahodno civilizacijo. Nemalo njih se je rodilo domorodnim in belim staršem in govori več jezikov. Aboridžinsko zdravljenje je staro več kot šestdeset tisoč let. Avtor opisuje postopni proces, po katerem je čudežno ozdravel, sanjski čas, duhovne vodnike in telepatijo ter vlogo misli v zdravljenju in bolezni. V knjigi navaja pet ključnih korakov v aboridžinskem zdravilnem procesu in razkriva reprogramiranje nezavedne motivacije za bolezen preko zdravljenja na celični in dušni ravni z močjo telesa, uma in duha. Aboridžinska zdravilca, Rey in Rose, govorita angleško in se izražata v sodobnem jeziku. Gre za zgodbo "o prvotni cvetoči Zemlji", ki si jo vsakdo izmed nas, ali skoraj, želi spet slišati, saj gre za pesem naših prednikov in za vse tisto, kar nam ima povedati o starodavnem sistemu zdravljenja. Z ženo Robbie Holz pomagata mnogim obolelim, da se približajo lastnemu spoznavanju telesa in obenem spoznavanju zdravilnih tehnik avstralskih vračev.Odlomek iz knjige

Danes se bova veliko pogovarjala in v glavnem boš govoril ti, je izjavila Rose s svojim prijetnim britanskim naglasom. Pojasnila mi je, da ne more začeti zdravljenja, dokler me bolje ne spozna in dokler jez ne spoznam osnovnih podmen aboridžinskega zdravljenja. Če hočeš ozdraveti in ostati zdrav, Gary, se boš moral temeljito spremeniti. Začela bova z dogodki in s prepričanji, ki so sprožili tvojo multiplo sklerozo. Prepričanji in dogodki? Čakaj malo. Čeprav nihče ne ve, kaj povzroča multiplo sklerozo, sem bil povsem prepričan, da nima ničesar opraviti s prepričanji in z dogodki. Kaj misliš z 'dogodki in s prepričanji, ki so sprožili multiplo sklerozo'? Obstaja povezava med tvojo boleznijo in preostalim življenjem, je odvrnila Rose. Lotila se bova korenin tvoje bolezni - drugače kot zahodna medicina, ki zdravi le zunanje simptome in pušča telo, da se brez pomoči bori z vzroki bolezni.

(str 31-32)

Cobiss povezava


Ključne besede: ZDRAVLJENJE, ALTERNATIVNA MEDICINA, ČUDEŽI, POZITIVNO MIŠLJENJE


Prispeval/-a: Patricija Dodič , Kosovelova knjižnica Sežana
Objavljeno: 7.8.2018 9:09:27
Zadnja sprememba: 7.8.2018 9:17:07
Število ogledov: 1866