Dobre knjige
3496 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Sončna cesta E-knjiga
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
5,0
Št. ocen:1

Francesco Lorenzi

Sončna cesta

Ljubljana, Družina, 2016

Št. strani: 295


Prevod: Andrej Turk


Žanr: spomini

Narodnost: italijanska književnost

Prerojenje italijanske glasbene skupine

Italijanska glasbena skupina Sun eats hours je bila ena uspešnejših debitantskih skupin na pragu tisočletja. Do spremembe pride, ko njihov vodja in pevec Francesco Lorenzi (avtor pričujočega dela) doživi Božji dotik in začuti, da ne more več pisati pesmi v angleščini, ampak ga prevzame globoka intuicija, da bo odslej pisal v materinščini. To sproži val nasprotovanj v ansamblu, ki je že dlje v krizi (tudi zaradi alkohola in drog), pa tudi založbe takemu pristopu niso naklonjene. Po iskrenem pogovoru s Francescom pa se sprememba zgodi tudi v njihovih prijateljih iz benda ... Začnejo nastajati odlične duhovne pesmi v italijanščini in zgodi se pravi preporod na vseh področjih: začenši z imenom skupine: The sun. Globoka in tenkočutna življenjska izpoved, ki nagovarja široko bralno občinstvo: nobena življenjska situacija ni brezizhodna in svetloba je močnejša od teme, če le človek tako hoče in se odloči za dobro. Skratka: odlična knjiga o pristnem duhovnem izkustvu.Odlomek iz knjige

Odločil sem se osebno srečati z vsakim izmed njih in jim iskreno pojasniti, zakaj sem začel pisati pesmi na nov način. Nameraval sem jih tudi opozoriti na njihovo zasvojenost z rečmi, ki so prej zasužnjevale tudi mene in uničevale naše odnose.
Vedel sem, da jim ne bo lahko vstopiti vase in se soočiti s svojo osamljenostjo ter da mi morda ne bodo želeli odpreti svojega srca, ki je bilo zaradi njihovega načina življenja polno ran.

(Str. 149)

Cobiss povezava
Sončna cesta - BiblosKljučne besede: SPOMINI, GLASBENIKI, DUHOVNOST


Prispeval/-a: Roman Rozina, Mestna knjižnica Grosuplje
Objavljeno: 5.9.2017 13:18:54
Zadnja sprememba: 23.5.2019 8:12:22
Število ogledov: 1319