Dobre knjige
5328 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Mala kavarna v Københavnu Očem prijazna knjiga
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
0
Št. ocen:0

Julie Caplin

Mala kavarna v Københavnu

Tržič, Učila International, 2023

Št. strani: 364


Prevod: Suzana Pečnik


Žanr: ljubezenski roman

Narodnost: angleška književnost

Sreča in ljubezen po dansko

Priljubljena angleška pisateljica Julie Caplin navdih za svoje romane najde na številnih potovanjih po svetu. Glavna junakinja tega je Kate Sinclair – predstavnica za stike z javnostmi v službi, ki jo obožuje. Prav tako kot svojega fanta Josha. Vse do trenutka, ko jo ta podlo izda in ukrade težko pričakovano napredovanje v službi. V obupu sprejme ponudbo za vodenje posebnega promocijskega izleta v København, kjer bo izbrani ekipi novinarjev predstavila trendovski koncept hygge. Med njimi je tudi Ben, ki se mu vse skupaj zdi trapasto, a je prisiljen, da se udeleži potovanja. Kate uspe nenavadni druščini pričarati romantične izlete, sprehode, večerje in prijetno druženje. Celo tako zelo, da omehča tudi srce Jeznega lisjaka, kot skrivaj poimenuje Bena. Iskriv ljubezenski roman na ljubek način odkriva, zakaj so Danci najsrečnejši narod na svetu. Zgodbo poživijo tudi zabavni in iskrivi dialogi med pisano druščino književnih likov. Roman je bil nominiran za najboljšo sodobno romanco leta 2019. Mala kavarna v Københavnu je prva knjiga v zbirki Romantični pobegi. V trilogiji sta še romana Mala pekarna v Brooklynu in Mala slaščičarna v Parizu.Odlomek iz knjige

Včerajšnja priprava je vključevala branje Conniejine knjige od prve do zadnje strani, preučevanje spletnih podob nogavic, sveč, zaljubljenih parov, zavitih v odeje iz kašmira, in dlani v palčnikih, ki stiskajo skodelice vroče čokolade, temu pa je sledil nakupovalni maraton.
Očitno se je dansko ljubezensko razmerje s svečami raztezalo tudi na delovno mesto, kar je bilo nosilna začetna točka moje kampanje za pridobitev posla z Larsom. Danes zjutraj sem v pisarno prišla ob sedmih in moj edini cilj je bil hyggeficiranje, nov glagol v mojem besednjaku, najmanjše sejne sobe v stavbi. Zelo težko jo bo narediti domačno, vendar sem svečam in dragim svetilkam povsem zaupala.
Str. 23-24Cobiss povezava


Ključne besede: ODNOSI MED SPOLOMA, HYGGE, ŽIVLJENJSKI STIL, NOVINARJI


Prispeval/-a: Špela Činkelj, Knjižnica Kočevje
Objavljeno: 31.1.2024 9:04:09
Zadnja sprememba: 31.1.2024 9:04:09
Število ogledov: 303