Dobre knjige
5124 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Ena sama dobra stvar
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,0
Št. ocen:2

Alexandra Potter

Ena sama dobra stvar

Ljubljana, Mladinska knjiga, 2023

Št. strani: 474


Prevod: Špela Tomec


Zbirka: Oddih
Žanr: družbeni roman, ljubezenski roman

Narodnost: angleška književnost

Ko se ena stvar konča, se lahko začne nova

Liv se po desetih letih zakona nepričakovano loči. V popolnem šoku in še vedno zaljubljena v svoje staro življenje pusti službo in se preseli na podeželje. V staro hišo oziroma, bolj natančno, v plesnivo podrtijo. Da ne bi bila več osamljena, v zavetišču posvoji starejšega psa Harrya. Ta se kmalu prikupi vsej vasi, predvsem pa osamljenemu in introvertiranemu sosedu z bolno ženo in boječemu dečku, ki je izgubil mamo. Tu je še privlačni znanec Ben, ki ji prenavlja hišo, jezna najstnica in njena (izgubljena) sestra. Ali bo Liv še lahko našla veselje do življenja? Odlična knjiga z življenjsko tematiko. Sally Potter je angleška pisateljica, ki je napisala že veliko uspešnic z duhovito vsebino. Roman Ena dobra stvar je avtoričin drugi prevedeni roman v slovenski jezik.Odlomek iz knjige

Bila sem normalna ženska z normalnim življenjem. Priznam, da sem tu in tam v kakšni reviji prebrala enega tistih člankov o pustolovščinah, ki ljudem povsem spremenijo usodo, in za hip pomislila: Je to to? Potem pa sem pogledala Davida, ki je sedel zraven mene na kavču, ob steklenici vina in večerji iz restavracije. Ko se mi je nasmehnil, tako domač, sicer starejši, a zato nič manj čeden kot prej, je moj hipni preblisk minil enako hitro, kot se je pojavil. Počutila sem se pomirjeno. Varno. Imela sem srečo.
Po vsem, kar se mi je zgodilo v otroštvu, sem zdaj živela precej enolično, in to mi je bilo všeč. Nobenih večjih presenečenj. Nobenega kaosa. Nobenih srčnih bolečin. Vse je mirno teklo naprej. Dokler se ni nenadoma ustavilo.

(str. 30 in 31)

Cobiss povezava


Ključne besede: ŽENSKE, LOČITEV, ŽIVLJENJSKE SPREMEMBE, PODEŽELJE, PSI, PRIJATELJSTVO, LJUBEZEN


Prispeval/-a: Maja Car Marn, Mestna knjižnica Ljubljana
Objavljeno: 18.7.2023 13:34:51
Zadnja sprememba: 29.11.2023 17:41:46
Število ogledov: 938