Dobre knjige
5334 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Znanstveno podprte zdravilne afirmacije Očem prijazna knjiga
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
5,0
Št. ocen:1

Paramhansa Jogananda

Znanstveno podprte zdravilne afirmacije

Ljubljana , Založba AUM, 2022

Št. strani: 126


Prevod: Irma Kukovič


Žanr: priročnik

Narodnost: indijska književnost, književnost ZDA

"Besede so zvoki, ki jih povzročajo vibracije misli. Misli so vibracije, ki jih naprej pošiljata Ego ali Duša." (str 13)

Jogananda Paramhansa je bil indijski menih, jogi in guru. Ustanovil je organizacijo Self-Realization Fellowship/Yogoda Satsanga Society, kjer se poučuje in preučuje meditacijo in krija jogo. Pri enajstih letih mu je umrla mati. Posvečati se je začel meditacijam. Živel je najprej v Kalkuti, nato v Varanasiju pod vodstvom svamija Djanande. Nato je srečal guruja svamija sri Yukteswarja Girija. Naslednjih deset let je postal njegov učenec. Je učitelj joge, ki je večji del življenja preživel v Ameriki. Je prvi hindujski učitelj joge. Umrl je leta 1952. V pričujoči knjigi predstavi afirmacije volje, čutne afirmacije, afirmacije za krepitev moči uma, domišljijske afirmacije. Avtor poudarja, da so za zdravljenje z afirmacijami najpomembnejši: intenzivnost pozornosti, vztrajanje in ponavljanje afirmacij. Pri izgovarjanju naj bi bil človek predan, imel močno voljo in vero, večkrat, ne meneč se za rezultate, ker podzavest deluje konstantno. Vse afirmacije naj bi bile tako močne, da bi postale mentalna navade in samodejno nato vplivale na zavestni um preko podzavesti. Potrpežljivost in zavestno, pozorno ponavljanje ustvarita navado, ki lahko postane vibracijska bomba.Odlomek iz knjige

Besede, ki so nasičene z iskrenostjo, s prepričanjem, z vero in intuicijo, so kot eksplozivne vibracijske bombe, ki lahko raznesejo trdne skale težav in ustvarijo želeno spremembo. Izogibajte se izgovarjanju neprijetnih besed, četudi so resnične.

(str. 14)

Telo bom ozdravil tako, da ga bom napolnil s kozmično energijo. Um bom ozdravil s koncentracijo in z nasmehi. Dušo bom ozdravil z intuicijo, rojeno z meditacijo. Dovolil bom božjemu kraljestvu, ki je znotraj, da se manifestira zunaj.

Danes bom podzravil vse življenjske preizkušnje, ker vem, da sta v meni inteligenca razumevanja in moč, da premagam vse preizkušnje.


Cobiss povezava


Ključne besede: AFIRMACIJE, ZDRAVJE, DUHOVNOST, HINDUIZEM


Prispeval/-a: Patricija Dodič , Kosovelova knjižnica Sežana
Objavljeno: 26.4.2023 17:42:39
Zadnja sprememba: 30.1.2024 12:37:55
Število ogledov: 398