Dobre knjige
5123 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Družinska tragedija
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,0
Št. ocen:2

Mattias Edvardsson

Družinska tragedija

Tržič, Učila International, 2022

Št. strani: 350


Prevod: Danni Stražar


Žanr: kriminalni roman, psihološki roman

Narodnost: švedska književnost

Kdo ubije Stevena in Regino?

Kriminalno-psihološka poslastica Družinska tragedija govori o zakoncih, Stevenu in Regini. On je pediater, ona pa bolna vse dni leži v razkošni vili in je pod vplivom močnih zdravil. Študentka Karla si denar služi s čiščenjem pri njiju in Regina ji marsikaj zaupa, tudi to, da jo mož zastruplja. Obenem je Karla tudi sostanovalka z Billom in njegovo hčerko, Sally. Bill se po smrti žene nenehno bojuje s finančno stisko in išče delo. Hčerina sreča mu pomeni vse. Steven vara ženo s terapevtko Jennico, ki jo spozna na spletu in se ji obenem zlaže, da je njegova žena mrtva. Odličen švedski avtor nas tudi tokrat ne razočara, saj se napetost nenehno stopnjuje, karakterji se zapletajo in do konca ni slutiti, kaj se je pravzaprav zgodilo. Je Bill res morilec? Kdo je v resnici kriv in ali je Steven res psihopat, Regina pa paranoična?Odlomek iz knjige

Vse svoje življenje sem sovražila nezvestobo in se borila proti njej. Pri svojem svetovanju sem ženski za žensko govorila, da nezvestobe ni mogoče oprostiti, ker bi to bilo enako kot vdati se patriarhatu in zavrniti lastno vrednost..... To se mora enkrat končati. Enkrat mora nekdo ustaviti moške, kot sta moj oče in Steven. In ženske, kot sta moja mama in Regina. (str. 302)


Mama je vedno rekla, da sem kot odprta knjiga. Nikoli se nisem znala pretvarjati. Čustva imam zapisana na obrazu. Vendar sem mami dokazala. Motila se je.

(str. 345)

Cobiss povezava


Ključne besede: ZAKONCI, UMORI, KAZENSKE PREISKAVE, ŠVEDSKA, PREŠUŠTVO, PSIHIČNE TRAVME


Prispeval/-a: Maja Car Marn, Mestna knjižnica Ljubljana
Objavljeno: 19.7.2022 13:47:52
Zadnja sprememba: 26.8.2022 10:06:56
Število ogledov: 1420