Žalostne kurbe mojega življenja

Žanrdružbeni roman
Narodnostkolumbijska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2007
Založba
Prevod Veronika Rot
Število strani

112

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

To je Marquezov najkrajši roman, a zato toliko bolj silovit v izpovedi, izpovedi o tem, da sla po ljubezni niti proti koncu življenja ne mine, še bolj pa je to roman o minevanju in starčevskem žalovanju za izgubljenim. Ostareli novinar si za svoj devetdeseti rojstni dan podari obisk bordela. Dolgoletna prijateljica, zvodnica Rosa, mu uredi srečanje z mlado devico. Stari kurbir, malomeščanski samoljubnež, grduh, se ob koncu svojega življenja zaljubi v, tako jo imenuje po neki pesmi, prelepo spečo deklico Delgadino. Pisati začne kolumne o ljubezni in sanjariti, trpeti kot kak najstnik, hkrati pa živeti in umirati iz ljubezni. Prvič v življenju.

Od nekdaj sem bil prepričan, da je od ljubezni mogoče umreti samo v pesmih. Tistega popoldneva, ko sem se znova vrnil domov brez mačkona in brez nje, sem dojel, ne zgolj to, da je taka smrt mogoča, temveč da jaz, star in osamljen, umiram od ljubezni. Obenem pa sem dojel tudi to, da v enaki meri drži tudi nasprotna trditev: za nič na svetu ne bi zamenjal sladkosti svojih tegob.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Žalostne kurbe mojega življenja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 155
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 19

Dela avtorja