Pogrešani

Žanrkriminalni roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaIzola, 2020
Založba
Prevod Ana A. Strle
Ključne besede Zloraba, Odnosi, Otroštvo, Zločini
Število strani

514

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kdo bo naslednji?

Opuščena stavba sv. Angele buri duhove v Ragmullinu in njegovi okolici. Zdi se, da jo bodo končno pričeli obnavljati, z njo pa pokopali doslej nikoli razkrite skrivnosti. Vendar pa umor za umorom inšpektorico Lottie Parker pripelje za zidove nekdanje ustanove za sirote, nesojenih mamic in upornih dečkov. Načrti za obnovo se ustavijo, kar povzroči nemalo nejevolje pri tistih, ki so z njo nameravali zaslužiti. Umorom pa ni videti konca. Morda bo Lottie ob razkritju morilca uspelo razrešiti tudi skrivnost, katero skrbni hrani v rumeni mapi na dnu svojega predala v službi. Njene vsebine pa ne poznajo niti njeni sodelavci. Napeta kriminalka, ki poglavje za poglavjem razkriva nove skrivnosti. V angleškem jeziku je Patricia Gibney izdala še več primerov Lottie Parker, ki se ob službi spopada še s tremi najstniki v domači hiši. Avtorico, ki jo je k pisanju prignala prezgodnja smrt moža, odlikujejo zapleti in krajša poglavja, ki pritegnejo k branju do zadnje vrstice.

“Ko so se njene oči privadile na sence, ki so jih metale sveče, je prepoznala fanta v kotu.
Bila sta James in Fitzy. Patrick jo je potisnil k njima in stisnili so se skupaj. Hotela je vprašati na tisoče reči, vendar je ostala tiho. Patrick je še naprej držal njeno roko. Bila je vesela. Tiho mrmranje se je dvignilo v crescendo, nato pa spet upadlo. Njene oči so se razširile in ugrizniti se je morala v jezik, da je lahko ostala tiho.” (str. 317)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pogrešani.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 11
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja