Zajec in pol

Žanrhumoristični roman, kriminalni roman, satirični roman
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Prevod Tina Malič
Ključne besede Umori
Število strani

153

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Prvi slepi serijski morilec

Gabriel Saviela je celo življenje tarča materinega poniževanja. Nekega dne, ko ima že vsega čez in čez dovolj, svojo mater Margarito ubije, skuha in jo da svoji živčni čivavi, ki sliši na ime Tamagoči, za obed. Vsega skupaj je seveda kriv zavaljen papagaj Raulito, ki ga mati noče pojesti.
Margaritina smrt povzroči celo vrsto zapletov, zaradi katerih postane Gabriel strah in trepet barcelonskih ulic in prvi slepi serijski morilec.

Glej tudi:

Gabriel oziroma tisto, kar je po neštetih ponižanjih, ki jih je moral pretrpeti v svojem bednem življenju, ostalo od njega, je dokončno prestopil na drugo stran. Bil je pošteno čez les in resničnost je bila vse kaj drugega kot to, kar je on menil, da je, še zlasti pa čisto drugačna od tega, kar je mislil, da se je zgodilo tega popoldneva. Pravzaprav je bila resničnost nekaj otipljivo drugačnega od česarkoli, kar je kdaj prešinilo Gabrielove možgane. Ne povsem, ampak skoraj. (Stran 11)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zajec in pol.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 39
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi