Usodne sanje

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2016
Založba
Prevod Alja Gartner
Ključne besede Gluhi otroci, Glasbena terapija, Družina, Smrt, Žalovanje, Ljubezenski partnerji, Rejništvo, Znakovni jezik
Število strani

359

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Prevod dela: The life intended.
Glasbeni terapevtki Kate se po tragični smrti ljubljenega moža življenje sesuje na koščke. Kljub spodbudam in podpori bližnjih se zdi, da se koščki niti po dvanajstih letih ne uspejo sestaviti v tisto pravo, srečno obliko.
Pred ostrim zavojem življenja, za katerega ves čas čuti, da ji ni bilo namenjeno, ji pot prekrižajo usodne sanje. Vodijo jo po tanki meji med norostjo in realnostjo, pripeljejo jo na tečaj znakovnega jezika in v newyorški rejniški sistem, z njihovo pomočjo pa slednjič spozna, da sta družina in osebno zadovoljstvo v življenju tista, zaradi katerih je svojim sanjam vredno slediti. Na trenutke grenka, kruto realna, pa vendar prepletena z nitkami romantike, nam pripoved o usodnih sanjah približa svet otrok v rejništvu in nas hkrati opominja, kako zelo pomembno je uživati življenje tukaj in zdaj.

“Si srečna? V teh sanjah?”
“Zelo srečna.” Pošteno sem premlela svoje besede, preden sem jih izgovorila. “Zdi se mi kot življenje, ki mi je bilo namenjeno, če ne bi šlo vse v franže. Kaj če bi Patrick sedel v drug taksi tisto jutro ali če bi njegova stranka odpovedala sestanek? Kaj če bi zaradi bolezni ostal doma tisti dan? Kaj če bi ga prosila, da popravi trapasto cev, ki je puščala, pred službo, da bi pet minut zamujal? Veliko je neznatnih malenkosti, zaradi katerih bi lahko bilo vse drugače, in samo en način, da se je tako končalo. Kako je lahko to prav?”
“Ker tako pač je,” je nežno rekla. “Kar je, je. Zdaj imaš Dana. Lepo življenje imata. Saj si dovolj srečna, ne?”
Pokimala sem, osupnila me je njena izbira besed. “Dovolj srečna?” (str. 203)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Usodne sanje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 43
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Dela avtorja