Dokler bodo zvezde na nebu

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Število strani

396

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zasnova je na las podobna knjigi “Beležnica” (s kančkom “Čokolade”) z zgodovinsko lekcijo o medverski strpnosti. Voila! Pred nami je ljubezenski, ženski roman s poučno noto o drugi svetovni vojni, holokavstu in iz poznavanja treh abrahamskih ver, Islama, judovstva in krščanstva. Hope, skoraj štiridesetletna ločenka, s praznim bančnim računom, propadlo pekarnico in zmedeno najstnico, se z babičinim seznamom imen, napisanih na listek, odpravi v Pariz, da bi raziskala družinske skrivnosti. Potovanje in brskanje po preteklosti se zopet izkaže za zdravilno – tudi zanjo.

Zdaj je bil videti zbegan. “Vendar je še vedno živa, praviš? Je ne moreš vprašati?” Povesila sem glavo. “Alzheimerjevo bolezen ima,” sem rekla. “Ne vem, kako se to reče po francosko.” Pogledala sem gor in Alain je pokimal, žalost je zaznamovala njegove poteze. “Ista beseda je. Torej se ne spominja,” je zašepetal. “Nikoli prej ni govorila o preteklosti,” sem rekla. “Pravzaprav še pred nekaj dnevi sploh nisem vedela, da je judinja.” Zdaj je zbegano pogledal. “Seveda je judinja.” Odkimala sem. “Odkar jaz pomnim, je katoličanka.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dokler bodo zvezde na nebu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 27
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 13

Dela avtorja