Umetnost dirkanja v dežju

4,3
(10)
Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaBrežice, 2013
Založba
Prevod Vera Čertalič
Ključne besede Družina, Ljubezen, Upanje, Zvestoba
Število strani

219

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Bi bilo naše življenje lepše, če bi razmišljali »po pasje«?

Pripovedovalec zgodbe tokrat ni človek pač pa žival, točneje družinski kuža in skozi njegove oči, prek njegovega dojemanja sveta, spremljamo življenje moškega, kasneje para, še kasneje družine. S človeškimi junaki gremo (ob pasjih pogledih na življenje) skozi ljubezen, bolezen, smrt, od veselja k žalosti in nazaj. Kako bi bilo naše življenje lepše, če bi razmišljali »po pasje« in kaj vse nam uide, ker naši čuti niso »po pasje« izostreni in sploh, ker nismo »po pasje« vdani, ljubeči in pripravljeni brezpogojno ljubiti? Veliko. Preveč.

Glej tudi:

“Spustila je roko s postelje, da je zabingljala, in podrgnil sem jo z gobčkom. Nič mi ni bilo všeč, vse tisto novo pohištvo, Eva, vsa mlahava in žalostna, ljudje, ki so postavali naokrog kot ob božiču, a brez daril. In tako sem, čeprav so vsi strmeli vame, oddrsal do Zoe in se postavil za njo ter se zazrl skozi okna na zadnje dvorišče, obsijano od sonca.
“Mislim, da sem ga užalila, ker sem bolna,” je rekla.
Pa sploh ni bilo tako. Moji občutki so bili zapleteni, še danes, ko je že vse mimo in sem imel čas za razmišljanje o njih, bi jih stežka pojasnil. Lahko sem le stopil k njeni postelji in kot preproga legel prednjo.” (str. 85)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Umetnost dirkanja v dežju.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 45
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14