Telefon v vetru

Žanrdružbeni roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Luka Novak
Ključne besede Očetje in hčere, Matere in hčere, Žalovanje, Žalost, Samospoznavanje, Žrtve, Cunamiji, Ljubezen
Število strani

256

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Topla zgodba o žalovanju in o novih začetkih

Najmočnejši izmerjeni potres na Japonskem 11. marca leta 2011 je sprožil gromozanski cunami, ki je uničil številna mesta in kmetijske površine. Katastrofa je vzela 19.000 življenj. Med njimi tudi Yuiino mamo in triletno hčerko. Od takrat ne ve, kako nadaljevati življenje. Ko se bori s svojo žalostjo, sliši po radiu zgodbo o starcu, ki je na svojem dvorišču postavil pokvarjeno telefonsko govorilnico. Tam ljudje, ki so izgubili ljubljeno osebo, z njimi komunicirajo po vetru. Telefon v vetru postane kotiček, v katerem si ližejo rane in celijo poškodovano življenje. Fantič hodi brat dedku časopis, mati se pogovarja s tremi umrlimi sinovi, deklica kliče v onostranstvo psa. Yui pri govorilnici spozna vdovca Takeshija, čigar hči od materine smrti ni več spregovorila. S pomočjo telefona v vetru si začneta graditi novo življenje.

In tako je spet prišla sobota zvečer in za njo nedeljsko jutro, ko je bila na vrsti skupna pot v Bell Gardio, dogovorjena ura, ko je Yui potrobila. da bi Takeshiju naznanila svoj prihod, povsem na isti način, kot je to počela kot dekle, da bi mati prišla iz hiše. In tu je potem tudi trenutek, ko Takeshi vstane od vznožja kipa moaija, da bi stopil proti ženski, o kateri je hotel vedeti več, in bil je srečen, globoko v sebi izpolnjen, da je zagledal Yuiin obraz, njene sijoče oči, majhna mesena usta, špičast nos in lase, ki so ji dvobarvni padali na rame.
(str. 64)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Telefon v vetru.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 29
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi