Tapkanje na mestu

Žanrdružbeni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Ključne besede Spolnost
Število strani

178

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Izraz tapkanje na mestu, sicer vzet iz košarke, bi simbolično morda lahko pomenil obtičanje na neki življenjski točki, čeprav nas avtor s turbulentno hitrostjo pelje skozi dogodivščine svojega glavnega junaka, verjetno kar svojega alter ega, promiskuitetnega mladega moškega Dučeja, ki mu spolnost predstavlja glavno gonilo bivanja. Rojen in odraščajoč kot otrok socializma, se je ob nestimulativnem in nasilja polnem družinskem življenju kalil kar na ulici, v odrasli dobi pa se preživlja kot mali diler z afiniteto do pisateljevanja. Nesposoben zvestobe je torej ujet predvsem v lasten spolni nagon. Sicer je v preteklosti tudi ljubil, vendar se je ljubezen tragično končala s prometno nesrečo. Jezik, ki ga avtor uporablja, je vulgaren, prizori spolnosti dokaj eksplicitni, njegov surovi in realistični stil pisanja s kletvicami skoraj ob vsaki vejici pa vendarle deluje zelo naravno, kar je ob sicer striktni uporabi knjižne slovenščine precejšen dosežek. Po obliki je delo zbirka kratke proze z romanesknim priokusom, saj spremljamo istega junaka v posameznih zgodbah oziroma bolje rečeno prizorih iz njegovega življenja. Leta 2008 je Gregor Rozman prejel nagrado Urška, ki se podeljuje na Festivalu mlade literature v Slovenj Gradcu in ga prireja revija Mentor. Temu je sledila objava zbirke kratke proze Crux.ansata.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tapkanje na mestu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi