Slečena

Žanravtobiografski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaSlovenj Gradec, 2020
Založba
Ključne besede Bolezni, Ljubezen, Afrika, Potovanja, Slovenija, Osebnostni razvoj
Število strani

157

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nataša Zupanc je izdala svojo drugo knjigo z naslovom Slečena, ki je nadaljevanje knjige Oblečena v kente. V knjigi Slečena spregovori o vrnitvi domov, na krajši obisk k svojim domačim v Slovenijo. Izkaže se, da plan o krajšem dopustu le ne bo tako enostaven. V tem času je zbolela za hudo obliko malarije in zdravniki so ji komaj rešili življenje. Kar nekaj časa se je zdravila v UKC Ljubljana, kasneje pa se je preselila k staršema, saj ni bila sposobna samostojnega življenja. Imela je težave s hojo, očmi, ledvicami in jetri. Poleg vsega tega pa se ji je ob prihodu domov sesul orientacijski sistem, kar pomeni, da se je včasih izgubila in ni vedela, kje je. To je bilo za njo res težko obdobje tako na fizičnem kot psihičnem področju, ki pa ga je s pozitivo uspešno premagala. V vsem tem času je ostala brez denarja, a spoznala, da ima res dobre prijatelje in družino, ki so ji v teh hudih časih zelo pomagali. Skozi zgodbo lahko vidimo njeno veliko željo po preživetju in njen pogled na svet, ki nam sporoča, da tudi, če gremo čez velike ovire v življenju, ne smemo pozabiti na vero in upanje.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Slečena.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 43
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja