Sreča

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2003
Založba
Prevod Luka Senica
Ključne besede Cinizem, Knjige, Založniki, Založniški programi, Založništvo
Število strani

302

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Priročniki za samopomoč nas letos ne zanimajo. Prvinsko nezadovoljstvo je temelj našega življenjskega sloga.

Prevod dela: Hapiness[!]
Svet priznava iluzijo, ljubi klovne in debelo plast ličil. Vse pristno se mora ukloniti diktatu knjižnih uspešnic, ki ljudi učijo kako pravilno živeti. Priročniki za samopomoč so pomembnejši od dihanja. Pravzaprav, te učijo pravilnega dihanja, in še ostalih tisoč podobno kompliciranih opravil, ki se pojavijo v življenju slehernega…. Potem pa Edwin, urednik pri založbi, ki skrbi za razplod vedno novih uspešnic naleti na osnutek, ki obeta »končno rešitev« sveta.

Spraševala si, kaj naj bi bilo slabega na tem, da so ljudje srečni. Celotno gospodarstvo smo zgradili na človeških šibkostih, razvadah in pomanjkanju samozavesti. To bo konec sveta. str.174
Modno dogajanje se je preselilo v od boga pozabljene rovte. Zgornji podplat v Severni Dakoti in Merjaščev Kot v Idahu sta postala ameriški modni Meki. Če si hotel videti moške v barvno skladnih nogavicah in naličene ženske, si se moral podati v divjino. Zakotni pajzlji so bili poslednje trdnjave nekoč cvetoče kulture šopirjenja. str.177
Za g.Meada je bila Nigelova pojava groba žalitev. Urednik, zaposlen v vodilnem založniškem podjetju v državi, pa oblečen v nemarne cunje…In še brez kravate.
“No, Simms, čakam na pojasnilo.”
Nigel se je milo nasmehnil. “Oblačila so zgolj tenek pajčolan, g.Mead. V življenju se je treba naučiti gledati skozi pajčolane.”
“Pajčolan gor ali dol. Me prav nič ne briga. V skladu z internim pravilnikom podjetja moraš nositi kravato. Zaradi mene si jo lahko zavežeš okrog tiča, ampak moraš jo imeti…”str.182

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sreča.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 40
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3