Šepet

Žanrmladinski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Prevod Sanda Šukarov
Ključne besede Počitnice, Duhovi
Število strani

302

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zgodba rdečega kavča, ki zmrazi do kosti.

Šepet je preprosta dvonadstropna hiša z zunanjim lesenim ogrodjem, dotrajano fasado, krpami mahu na strehi, ljubkim vrtom in skednjem, ki se drži hiše. Je le petsto let stara hiša nekje na podeželju Nemčije, ki jo je Katharina Thalis (Kat) kupila za svoj novi vikend. Hiša, ki ni z ničemer kazala teže skrivnosti, ki jo je varovala.
Glavna junakinja romana je Noa, Katina najstniška hči, ki skupaj s fantom iz vasi (Davidom) razkriva skrivnostno izginotje lepe Elize izpred tridesetih let. Na njen tavajoči duh novi stanovalci naletijo ob prenavljanju in urejanju hiše in s pomočjo vaščanov, ki so bili pred tridesetimi leti na kakršen koli način povezani z Elizo, se poletne počitnice hitro spremenijo v nočno moro. Ob zgodbi nam avtorica odmerja delčke iz Elizinega dnevnika, ki bralcu ob spremljanju aktualne zgodbe o Noi, njeni slavni mami, odsotnem očetu, nadomestnem očetu, prvih ljubeznih in plehkih prijateljicah, ki jih je Noa pustila za sabo, pomagajo sestaviti drobce skrivnostne preteklosti.

»Kat je z dlanjo trikrat naglo pritisnila na hupo in Noa je ostro izdihnila. A njena mama res ne more niti enkrat samkrat pokazati kančka zadržanosti? Ji ni dovolj, da bo najpozneje jutri zjutraj o njej brenčala vsa vas? Medtem so se že pripeljali v spodnji del vasi, toda Katina gromoglasna napoved njihovega prihoda ni obrodila odgovora. Na vaški cesti ni bilo nikogar. Nasproti zapuščene krčme je stala telefonska govorilnica in Kat je peljala tako počasi, da je Noa lahko videla, da se v njej še plačuje s kovanci.«
(Str. 12)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Šepet.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 78
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja