Res sem srečna

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Mojca Svetičič
Ključne besede Ljubezen
Število strani

349

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Življenje Tifani Fanelli se na prvi pogled zdi idealno. Dela pri odmevni reviji, je tik pred poroko z lepim in premožnim Lukom, oblači se v prestižne znamke, ima vitko, zavidanja vredno telo. Vendar to je le navidezno idealno življenje.
Tifani v sebi nosi težko preteklost, za katero je mislila, da jo bo lahko pustila za sabo, če se pretvarja, da je idealno dekle z idealnim življenjem. Vendar se je zmotila. Ko začnejo snemati film o njeni srednji šoli in dogodku, ki je zaznamoval njeno mladost, se zave, da to »idealno« življenje ne bo mogla izpeljati do konca, ker te preteklost vedno ujame, dokler se končno enkrat ne soočiš z njo in jo sprejmeš, tako kot je.

Pokimala sem in se pretvarjala, da razmišljam o tem, ampak uspavalne tablete pomenijo ranljivost. To, kar sem res potrebovala, je bilo, da bi bilo spet tako, kot prvi dve leti najinega razmerja, ko sva z Lukom prepletena ležala, ko se mi je spanec izmikal, a nisem čutila potrebe, da bi ga lovila. Nekajkrat, ko sem bila budna, sem videla, da so kotički Lukovih ust tudi med spanjem zavihani navzgor. Lukova vedrina je bila kot pršilo proti komarjem, ki sva ga nanesla v počitniški hiši njegovih staršev na Nantucketu, tako močno, da je pregnala strah, tisti vedno prisotni občutek, da se bo zgodilo nekaj hudega. Ampak v nekem trenutku – no, če sem iskrena, pred osmimi meseci, ko sva se zaročila – se je nespečnost vrnila. Luka sem začela odrivati, ko me je hotel zbuditi, da bi v soboto zjutraj tekla čez Brooklynski most, kar sva zadnja tri leta skoraj redno počela. Luke ni slep, vidi, da se odmikam, ampak za čuda mi je samo še bolj vdan. Kot da je pripravljen na izziv, da me spremeni nazaj.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Res sem srečna.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 29
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi