Moja velika knjiga o cvetlicah

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaIzola, 2022
Založba
Prevod Tanja Rojc
Ključne besede Zanimivosti, Cvetlice, Ilustrirane knjige, Ilustratorji
Število strani

61

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Trem izvrstnim knjigam za otroke britanskega ilustratorja o žuželkah, zverinah in morskih živalih se je pridružila četrta, ki predstavlja cvetlice. Yuval Zommer je tudi tokrat poskrbel za strokovno podkrepljeno delo. Ustvaril ga je v sodelovanju s Kraljevimi botaničnimi vrtovi, slovenski prevod pa je pregledala Katja Malovrh iz ljubljanskega Botaničnega vrta. Knjiga je primerna za mlajše bralce, ki so že prestopili šolski prag, in je prava paša za oči. V sliki in besedi je na preprost, razumljiv način razloženo vse, kar moramo vedeti o življenju cvetlic, obenem pa postreže s številnimi zanimivostmi. Med drugim izvemo, da v vrčnicah, ki rastejo na Borneu, podnevi počivajo netopirji. Sončnice so ene izmed najhitreje rastočih rastlin. Obstaja pa celo kaktus, ki je podoben orgelskim cevem in živi več kot 150 let, a prvič zacveti šele, ko je star 35 let.
Odpravimo se ven, na širne travnik in neokrnjeno naravo ter si pobliže poglejmo bogastvo cvetlic, kadar je le mogoče. Pogumnejši bralci pa bodo morda lahko s pomočjo odraslih katero lahko poskusili tudi vzgojiti.

“Oleander je ena od najbolj strupenih rastlin na svetu. Celo med, pridobljen iz nektarja oleandra, lahko povzroči zastrupitev.”
str. 48

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moja velika knjiga o cvetlicah.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3