Primer Charlesa Dexterja Warda

Žanrfantastični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Jernej Županič
Ključne besede Družinske skrivnosti, Kolonializem, Magija, Nadnaravno, Okultizem
Število strani

242

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

V okultnem fenomenu očeta fantazijskega in grozljivega žanra in njegovem edinem romanu, Charles D. Ward postane obseden s svojim sumljivim prednikom Josephom Curwenom in zapiski najdenimi za opažem njegovega portreta. Začne se mrzlično poglabljati v črnomagijske nekromantične skrivnosti, z neverjetno željo po globinski preobrazbi celotne človeške misli.
Po rojstni vasi obeh sorodnikov se začnejo zopet širiti zlovešče govorice, bralec je priča mnogim nazorno opisanim vonjem in najrazličnejšim možnim zvokom, ki spremljajo skrivnostna zaklinjanja. Negotova napetost se srhljivo stopnjuje z vsakim stavkom.
Priča tej neverjetni verigi dogodkov je družinski zdravnik Willet, ki je od rojstva poznal tega ekscentričnega samotarskega mladeniča in njegovo preobražanje v skoraj identično podobo svojega prednika.
Vračanje v preteklost je pomemben člen – tako narativno in tudi kot avtorjeva tema za katero je dobil navdih v bogati tradiciji strašljivih zgodb s tematiko zlovešče sile, ki še stoletja kasneje obujena pesti zanamce.

“Tole ni običajen primer, temveč blaznost iz brezčasja, groza iz tujih sfer, ki je ne bi zmogel dojeti oziroma se z njo spopasti noben policist, noben odvetnik ali sodnik in noben psihiater. Hvala bogu, da je v meni po naključju ostala iskrica domišljije, ki je preprečila, da bi me v mojem premlevanju zaneslo na kako stranpot. Ne boste me pretentali, Curwen, kajti jaz vem, da je vaša magija resnična!”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Primer Charlesa Dexterja Warda.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 51
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2