Preprosta resnica

4,5
(10)
Žanrdružbenokritični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2007
Založba
Prevod Ana Pogačar
Ključne besede Družina, Nasilje, Amiši, Sodni postopek
Število strani

426

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Drugi v slovenščino prevedeni roman ameriške pisateljice Jodi Picoult dramatizira nesoglasja med kulturo Amišev in ameriško kulturo ter njihov vpliv na življenja posameznikov.

V zaprti amiški skupnosti najdejo mrtvega dojenčka. Preiskovalci hitro ugotovijo, kdo je mati – neporočeno osemnajstletno amiško dekle, ki pa se ne spomni ne rojstva ne umora dojenčka. Dekle obtožijo detomora. Zagovarja jo uspešna odvetnica Ellie, ki spozna drugačen svet, ki temelji na veri, ponižnosti, dolžnosti in poštenosti. Prizadeva si ugotoviti resnico o zapletenem primeru in ob tem odkrije svoje lastne najgloblje strahove in želje. Prave resnice ne izvemo prav do konca knjige.

Glej tudi:

“Pol ure pozneje se je Lizzie nagnila k forenzičnemu fotografu: “Držite se hleva. Amiši se ne fotografirajo radi. “Moški je pokimal in v prostoru za konjsko opremo poslikal cel film, pri čemer je naredil več bližnjih posnetkov dojenčka.
Zdaj je razumela, zakaj so jo poklicali sem. Neznan mrtev dojenček, neznana mati, ki ga je zapustila. In vse to točno sredi ameriške kmetije.” (str.19)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Preprosta resnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 55
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14