Poslednja

Žanrdružbeni roman, fantastični roman, srhljivi roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Ana Barič Moder
Ključne besede Pandemije, Preživetje v naravi, Resničnostni šov
Število strani

465

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko se resničnostni šov sprevrže v nočno moro, meja med resničnim in navideznim pa je vedno tanjša

Nekje sredi gozdov ameriške divjine začnejo snemati resničnostni šov z največjim proračunom v zgodovini ameriške televizije. Dvanajst tekmovalcev je izbranih, da s spretnostjo, kako preživeti v divjini, zdržijo predvidoma tri tedne vsakršnih preizkušenj. V okolju, kjer vsak korak, vsak izziv spremljajo kamere, se pri tekmovalcih kmalu začne izgubljati občutek za realnost. Ko ena od tekmovalk, imenujejo jo Žverca, nenadoma ostane sama – nikjer več ni ne sotekmovalcev ne snemalcev – se kljub čedalje bolj bizarnim situacijam, opustošenim mestom in napihnjenim lutkam ne odreče iluziji, da je vse le del igre … Vse dokler jo kruta resnica, kaj se v resnici dogaja v svetu zunaj resničnostnega šova, dokončno ne strezni.

“Tudi producent bo umrl, in sicer čez pet dni. Ko se bo zgodilo, bo sam v svoji tristo osemdeset kvadratnih metrov veliki hiši, šibak in zapuščen. V zadnjih trenutkih življenja bo nezavedno iztegnil jezik, da bi ujel curek krvi iz nosu, tako zelo suha usta bo imel.
Do takrat bodo predvajali že vse tri uvodne epizode; zadnja bo že prijetno topoumno razvedrilo, ob katerem si bodo ljudje oddahnili od novice dneva. Kljub temu še vedno snemajo, zataknjeni na območju, ki ga je zadelo najprej in najmočneje.” (str. 10).

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poslednja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 53
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 11
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Morda vam bo všeč tudi