Popotovanja v soju zvezd

Žanrpotopis, zgodovinski roman
Narodnostšvicarska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2017
Založba
Prevod Mojca Kranjc
Ključne besede Potovanja, Potovanja po morju
Število strani

221

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kje je Otok zakladov?

Robert Louis Stevenson je januarja 1882 izdal znamenito knjigo Otok zakladov. Do današnjih dni ni jasno ali je otok v Otoku zakladov resničen oz. kje se nahaja. Alex Capus je preučil mnoge vire in literaturo, da bi prišel skrivnosti do dna. Popotovanja v soju zvezd bo morda nekdo bral kot potopis, drugi kot zgodovinsko knjigo, polno pustolovščin. Vsi pa kot pravo knjižno poslastico.

Glej tudi:

“Cocos Island je težko najti – tako težko, da je med pomorščaki dolga stoletja krožila govorica, da otok sploh ne obstaja. Obdan je z močnimi in zahrbtnimi morskimi tokovi, v vseh letnih časih tiči pod črnimi oblaki in v gosti megli, vroči kot para, in njegova površina meri borih dva tisoč štiristo hektarjev sredi indigo modrih sto šestinšestdesetih milijonov kvadratnih kilometrov prostrane neskončnosti Pacifiškega oceana. Deset mesecev na leto se med bliski in grmenjem nepretrgoma zliva nanj močan dež, v preostalih dveh mesecih večkrat dnevno.
Za ime se ima zahvaliti številnim kokosovim palmam, katerih vitka debla na ozadju zelenila džungle izstopajo z belo barvo. Odkar so ga leta 1535 odkrili španski raziskovaleci, so svoje ladje usmerili k njemu nešteti gusarji, kitolovci in jadralci okrog sveta, da bi se oskrbeli s pitno vodo in napolnili shrambe s kokosovimi orehi.”
(str. 61)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Popotovanja v soju zvezd.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 29
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2