Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Ključne besede Potovanja, Zakonci, Družina, Umetnost, Odnosi
Število strani

365

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Leto izpolnjenih želja

Avtorica roma, Lucy Coleman, je avtorica številnih uspešno prodajnih ljubezenskih romanov. Svoja dela objavlja tudi pod psevdonimom Linn B. Halton. Leta 2013 je prejela britansko nagrado za inovativnost na področju ljubezenskih romanov. Nagrada ji je bila potrditev, da ji intuicija o pisanju ni lagala. Namreč, ves čas je vedela, da bo nekega dne pričela s pisanjem romanov, a življenje jo je najprej popeljalo na odkrivanje same sebe, za kar je neizmerno hvaležna. Danes s svojo družino živi v Welsh Valleys, kjer ustvarja tudi svoje lepe zgodbe. Nekega dne Hannah svoji sestri Fern in njenemu možu Aidenu kupi srečko. Ko nepričakovano postane dobitna, zakonca prejmeta zajetno vsoto denarja na katero se odzoveta precej različno. Fern, kot tipična povprečna ženska razmišlja o odplačilu dolga za hišo in varčevanju za prihodnost, Aiden pa si želi izpolniti svojo dolgoletno željo; potovati. Ker Fern ni naklonjena divjim potovanjem, se njen mož, še preden se sama dobro zave njunega dogovora, odloči, da bosta leto, ki je pred njima, preživela ločeno. Aiden se tako odpravi v avstralsko divjino, Fern pa za enoletni oddih izbere mirno Provanso. Vendar, ko se leto oddiha začne odvijati proti pričakovanjem, se pojavi vprašanje, kako bo razdalja vplivala na njun zakon. Ga bo okrepila ali še dodatno odtujila. Osebna izpoved glavne junakinje bo ganila marsikaterega bralca, še posebej tiste, ki v življenju iščejo pravo pot notranjega miru, sreče in zadovoljstva.

Glej tudi:

“Pet nas sedi pred slikarskimi stojali in vsi nestrpno gledamo Nica, ko na dolgo razlaga o tehnikah in potezah s čopičem. Ob steni ima manjši kup platen, in ko neha govoriti, jih začne obešati na kavlje na golo kamnito steno za sabo. Barvitost predstavlja močan kontrast beli steni. Tema vseh je narava, vendar je zastopana cela paleta različnih slogov.”
(str.: 78)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poletje v Provansi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 31
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi