PMS – prigode modernega samca

Žanrkratka zgodba
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaŠentjur, 2017
Založba
Ključne besede Ljubezen, Ljubezenski partnerji, Ločitev, Pisateljstvo, razočaranje, Samopodoba, Ustvarjalno delo, življenjske preizkušnje
Število strani

149

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Modernemu samcu se dogaja, brez kančka olepševanja in zadržkov.

V zbirki kratkih zgodb so predstavljene resnične (ali izmišljene) dogodivščine Toma Costa – komika, igralca, režiserja, pisatelja, in predvsem »pozitivca«, ki želi nasmejati cel svet. V PMS – Prigodah modernega samca, delu, ki je izšlo leta 2017, razkriva del svojega življenja. V zgodbah so predstavljena predvsem ljubezenska razmerja in afere, ki jih je avtor doživel. Prepletajo se s Tomovim kulturnim udejstvovanjem, stand-up nastopi, in iskanjem prepoznavnosti. Čeprav se razmerja v zgodbah redko končajo srečno, ni noben konec nesrečen. Tom vedno najde način, da se iz neprijetnih izkušenj nauči nekaj novega. Slabo vedno nekako obrne na dobro. Costov stil pisanja je zvit. V banalnostih skriva globoke misli in samorefleksije; v navideznih »modrostih« so sporočila lahko preprosta. Skozi zgodbe bralcu predstavlja svojo življenjsko filozofijo pozitivnosti. Zgodbe so vznemirljive in lahko berljive. Kljub svoji navidezni preprostosti pa bralca pogosto pozivajo k samorefleksiji. Naslovu navkljub knjiga ni namenjena samo moškim bralcem. V bogatem kalejdoskopu življenjskih situacij, v katerih se je znašel Tom Costo, se lahko prepozna kdorkoli. Tistim bralcem, ki se v zgodbah identificirajo, pa avtor sporoča, da se jim ni več potrebno iskati v življenju – ker so se že našli.

Ko se te čudne misli razblinijo, začenjajo nastajati briljantni stavki. Vsak je lepši, vsak močnejši. Tako močni, da me dvignejo in vržejo za pisalno mizo. Jutro se zgodaj začne. Zopet. Ko mnogi sanjajo, jaz prelivam misli na papir. Čisti užitek. Temnih misli več ni. Užitek, prijetne vibracije, na meji orgazma. (Str. 113)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige PMS – prigode modernega samca.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Dela avtorja