Pesem lune in morja

Žanrljubezenski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2014
Založba
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Ključne besede Življenjska obdobja
Število strani

280

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nemka Marianne je s svojim možem Lotharjem v Parizu na dopustu. Tam se odloči narediti samomor. Ni srečna v svojem življenju, izgubila je sebe, mogoče sploh nikoli ni vedela, kdo je. Na njeno (ne)srečo jo iz reke reši mimoidoči brezdomec. Njen mož jo v bolnišnici obišče le enkrat in še takrat ga skrbi, koliko je moral plačati za taksi do bolnišnice. Ko tam okreva, pa ji pod roke pride slika mesteca Kerdruck, ki jo v hipu očara. In skoraj v sanjah se odpravi iz bolnišnice na pot v to mesto. Tam se znova začne spoznavati in postajati ženska, ki se je dolga leta skrivala v njej: očarljiva, polna energije in zaljubljena v življenje.

Življenje ni prekratko. Predolgo je, da bi ga preveč zapravljali z ne-ljubeznijo, ne-smehom in ne-odločanjem. In začne se, ko prvič tvegaš, nakar ti spodleti in ugotoviš, da si neuspeh preživel. S tem vedenjem tvegaš vse.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pesem lune in morja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 75
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja