Moja sestra, serijska morilka

3,8
(11)
Žanrdružbenokritični roman, kriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2019
Založba
Prevod Ljubica Karim Rodošek
Ključne besede Umori, Ljubezenski partnerji, Sestre, Nigerija
Število strani

234

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vse ostane v družini

Roman se dogaja v Lagosu v Nigeriji, glavni junakinji sta sestri Korede in Ayoola iz navidez ugledne črnske družine. Korede je visokorasla in neprivlačna, vendar sposobna medicinska sestra, Ayoola je krhka lepotica, modna oblikovalka, ki le redkokaterega moškega pusti hladnega. Ayoola ima le eno napako – v napadih jeze pokonča svoje ljubimce. Femi je že tretje truplo v nizu, Korede v strahu pred policijo in sramoto vedno znova pomaga sestri zakriti sledi. Še bolj se zaplete, ko Ayoola sestro obišče v bolnišnici in v hipu očara čednega in prijaznega zdravnika, v katerega je Korede nesmrtno zaljubljena. Nenavadna kriminalka, zmes črnega humorja, ljubezenskega trikotnika in družinske sage, kjer se nasilništvo in psihopatologija prenašata iz roda v rod, je napeto, zabavno pa tudi srhljivo branje. Zgodba s pridihom feminizma je v tujini požela obilo zanimanja in literarnih priznanj.

Vstanem in v umivalniku splahnem rokavice, toda ne snamem si jih. Ayoola gleda moj odsev v ogledalu. “Truplo morava premakniti” ji povem. “Si jezna name?” Morda bi normalna oseba bila jezna, toda kar jaz v tem trenutku čutim, je moreča potreba, da se znebim trupla. Ko sem prišla sem, sva ga odnesli v prtljažnik mojega avtomobila, tako da sem lahko ribala in brisala brez njegovega hladnega strmenja.(str. 9)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moja sestra, serijska morilka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 32
Komentarji: 0
Število ocen: 11
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14