Felidae

Žanrkriminalni roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Prevod Ana Jasmina Oseban
Ključne besede Umori, Mačke, Poskusi na živalih
Število strani

288

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Izviren in mednarodno zelo uspešen roman dokaj kontroverznega, cenzuriranega in svojstvenega nemškega pisatelja turških korenin Akifa Pirinçcija iz leta 1989 govori o skrivnostnem svetu izbrane mačje vrste. Glavni junak je razgledan in ciničen mačkon Francis, ki se s svojim človeškim lastnikom preseli v zapuščeno in razpadajočo hišo. Spoprijatelji se z deformiranim domačinom Plavim in s skupnimi močmi začneta razkrivati serijo krutih mačjih umorov v okolišu. V zgornjem nadstropju hiše Francis odkrije čudaško sekto, ki za svojo ekstazo uporablja elektrošoke in časti nekega Claudandusa. Kasneje najde dnevnik znanstvenika Preteriusa, ki razkrije obstoj eksperimentalnega laboratorija, kjer je izvajal krute poskuse na mačkah. Za Claudandusa se pozneje izkaže, da je mučenje preživel in skupaj s svojim novim lastnikom, ki je bil prej laboratorijski pomočnik, poskuša ustvariti izbrano raso mačk, ki bi bila sposobna izbrisati človeštvo. Umorjene mačke naj bi bile ocenjene kot nevredne parjenja.
Po romanu je bila leta 1994 posneta najdražja nemška animirana grozljivka noir za odrasle.

“Svet je pravi pekel! Kakšen smisel sploh ima vse to, kar se na njem dogaja? Ustvarjen je tako, da eno trpljenje za sabo privleče drugo. Odkar obstaja Zemlja, se na njej odvija verižna reakcija trpljenja in grozodejstev. Morda pa tudi drugje ni bolje, na daljnih planetih, zvezdah in mlečnih cestah…kdo bi vedel? Krona vsega grdega v tem vesolju pa je zagotovo človek. Ljudje, oni so rojeni…zlobneži, podleži, prekanjenci, sebičneži, grabežljivci, okrutneži, blazneži, sadisti, oportunisti, krvoločneži, škodoželjneži, izdajalci, hinavci, zavistneži in – da, predvsem to – neumni so kot noč! Ljudje, takšni so ljudje.
Kaj pa ostali?”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Felidae.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi