Ljubljeni Che

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaMaribor, 2010
Založba
Prevod Erika Vouk
Ključne besede Izseljenci, Revolucije
Število strani

191

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Glavna junakinja romana je po kubanski revoluciji še kot dojenček s svojim dedom prebegnila v ZDA. Ded jo vzgaja tudi v bodoče, in čeprav ne želi govoriti o dekličinih starših ali o življenju na Kubi, postajajo njena vprašanja vse pogostejša. Od redkobesednega deda izve, da je že pred mnogimi leti nazaj izgubil stik s svojo hčerko, ki je ostala na Kubi. Po njegovi smrti se naša junakinja odloči, da bo poiskala svoje starše in po več neuspešnih poskusih nekega dne prejme paket s pismi in fotografijami, ki naj bi jih poslala njena domnevna mati. Iz pisem izve, da je s che Guevaro imela ljubezensko razmerje, v katerem se je rodil otrok. Zgodba je izmišljena, njeno bistvo pa je iskanje identitete, značilno za mnoge izseljence tega sveta.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljubljeni Che.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1