Ljubi moj Sputnik

4,1
(29)
Žanrdružbeni roman, fantastični roman, ljubezenski roman
Narodnostjaponska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2004
Založba
Prevod Majda Kompare
Število strani

210

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Sanjam. Včasih mislim, da je to edino prava stvar."

Še ena mojstrovina uveljavljenega japonskega pisatelja, ki je bil v zadnjih letih večkrat v ožjem izboru za Nobelovo nagrado za literaturo, nas popelje v svet, kjer se mešajo sanje in resničnost. Roman preveva vzdušje odtujenosti, hrepenenja in osamljenosti, v njem pa spoznavamo življenji mladih japonskih prijateljev, pisateljice Sumire in učitelja K. Ko Sumire nenadoma izgine, se K., ki je vanjo že dolgo zaljubljen, poda za njo v daljno Grčijo. Zgodba iskanja Sumire odstira nenavadna poglavja njene preteklosti, hkrati pa postaja vedno bolj nadrealna; vstopamo v vzporedne svetove, ki prek sanj vplivajo na življenja likov, a se ti vendar ne otresejo globoke osamljenosti, ki veje iz vseh strani knjige.

Vstanem iz postelje. Odgrnem staro, obledelo zaveso in odprem okno. Pomolim glavo ven in pogledam navzgor, v nebo. Prav res, lunin krajec v barvi plesni plava na nebu. Dobro je. Oba gledava v isto luno, na istem svetu. Ista nit naju povezuje z resničnostjo. Samo tiho jo moram povleči proti sebi.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljubi moj Sputnik.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 101
Komentarji: 0
Število ocen: 29
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 66