Norveški gozd

4,4
(32)
Žanrdružbeni roman
Narodnostjaponska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2005
Založba
Prevod Nika Cejan
Število strani

301

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko si življenje in smrt podajata roko

Zgodba je postavljena v nemirno leto 1969, ko se povsod po svetu odvijajo množični študentski protesti.
Toru, študent prvega letnika dramske umetnosti na Tokijski univerzi, je zelo introvertiran fant. Prosti čas preživlja ob branju del Johna Updika in Scotta Fitzgeralda. Pri sedemnajstih letih ga življenje usodno zaznamuje, ko njegov edini prijatelj Kizuki stori samomor. Po letu dni ponovno sreča Naoko, dekle pokojnega prijatelja, in se vanjo zaljubi. Naoko kmalu zapade v hudo depresijo, pusti študij in odide v sanatorij na zdravljenje. V njegovo življenje vstopi novo dekle, Midori, ki je Naokino popolno nasprotje. Ali bo njegova ljubezen do bolnega dekleta dovolj močna, da jo reši iz primeža hude depresije?

“Smrt ni nasprotje življenju, temveč je njegov del. Ko slišiš te besede, se zdijo nekaj povsem običajnega, a takrat jih nisem dojemal v tem smislu. Čutil sem jih znotraj telesa, v obliki cmoka iz zraka. Smrt obstaja v obtežilniku za papir, obstaja znotraj vsake od štirih rdečih in belih krogel na biljardni mizi. In mi živimo tako, da vse to v svoja pljuča vdihavamo kot droben, fin prah.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Norveški gozd.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 278
Komentarji: 0
Število ocen: 32
Želi prebrati: 19
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 69