Laž

Žanrdružbenokritični roman, mladinski roman, problemski roman
Narodnostkatalonska književnost
Kraj in leto izidaMedvode, 2019
Založba
Prevod Barbara Pregelj
Ključne besede Dekleta, Internet (računalniško omrežje), Laž, Ljubezen, Mladoletni prestopniki, Psihosocialna rehabilitacija, Socialna omrežja, Zaporniki
Število strani

208

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pasti socialnih omrežij

Xenia je edinka, starša jo imata rada, doma se veliko pogovarjajo. Skrbna mama najstnici ne dovoli vsega, omejuje ji uporabo računalnika in mobitela, saj se ji zdi internet škodljiv. Ko Xenia nekega dne bere Salingerjev roman Varuh v rži, svoje navdušenje nad knjigo deli na spletnem bralskem forumu. Dopisovati si začne s neznanim fantom, ki jo je z inteligentnim mnenjem očaral, izmenjata si tudi naslova in fotografiji, zaljubljenost je neizbežna. Ko se odloči s fantom dobiti v živo in ga poišče, ugotovi, da ji je dal lažne podatke. Obupana in jezna prekine vse spletne stike, dokler nekega dne v šolo na njen naslov prispe paket iz zapora za mladoletne. V paketu je zvezek, ko dekle začne z branjem, spozna, zakaj vse skrivalnice. Roman je ganljiva pripoved o mladoletnem prestopništvu, o moči ljubezni, pa tudi o pasteh socialnih omrežij.

Prosim, verjemi mi. Zares si mi pomembna. Vem, da sem lažnivec in da mi ne boš verjela le zato, ker te to prosim, a rad bi vsaj, da me poslušaš. Resnica se mi nikoli ni zdela pomembna, zdaj pa mi je zanjo mar. Prvič v življenju se mi zdi, da obstaja nekaj, za kar se je vredno potruditi. To si ti, Xenia. (str. 81)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Laž.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 121
Komentarji: 0
Število ocen: 9
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja