Ko golobice izginejo

Žanrdružbeni roman
Narodnostfinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Ključne besede Vojna, Vojni zločini
Število strani

391

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zgodba se dogaja v Estoniji med drugo svetovno vojno in desetletja po njej. Ta mala država je bila skozi zgodovino večinoma pod tujimi oblastniki, vendar pa nikdar ni opustila prizadevanj, da bi postala samostojna država. V ospredju sta bratranca Roland in Edgar. Roland je zagrizen borec za osvoboditev Estonije izpod rok okupatorjev. Je pogumen in premišljen. Edgar pa je njegovo nasprotje. Strahopeten in nesposoben za boj. Vendar pa si z samozavestno držo in širokoustenjem zna pridobiti naklonjenost vsakokratne oblasti. V zgodbi pa spoznamo še Edgarjevo ženo Juudit, ki v zgodbi sledi svojim čustvom. Želja po ljubezni jo pripelje na stran zavojevalcev in tako postane tragična junakinja.

Mišice na rokah so se mi še tresle od nabojev, ki sem jih izstrelil, in v zapestju sem čutil težo vržene granate, toda počasi sem dojemal, da je boja res konec. Ko so se mi noge privadile na mirovanje in tulci niso več deževali po tleh, sem opazil, da prekinitev ognja ni prinesla tišine – prinesla je šum, ki ga povzroča lakomno prebijanje črvov skozi zemljo proti truplom, prizadevni šumot oprod smrti na poti k sveži krvi.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ko golobice izginejo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja