Klub ljubiteljev skrivnosti

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaDestrnik, 2014
Založba
Prevod Janja Šega
Ključne besede Kriminalistika
Število strani

256

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Glavna oseba v tej knjigi je meter in petdeset visoka knjižničarka Aurora Teagarden. Živi osamljeno, dolgočasno življenje brez moškega, sem in tja čuva mlajšega polbratca, ki ji ga podtakne z novo ženo zaposleni oče in seveda veliko bere. Zanimajo jo predvsem študije umorov in kot taka se pridruži klubu, v katerem se pogovarjajo o resničnih umorih, jih spoznavajo in na široko analizirajo. Prav na dan, ko se Aurora pripravlja na predstavitev svoje študije umora in spremljamo zbiranje članov kluba, se po skrivnostnem telefonskem klicu zgodi krvav in nasilen umor prav v v njihovih prostorih. Umorjenko, sicer članico kluba “Resnični umori”, Mamie, najde naša knjižničarka in njenemu ostremu očesu ne uide, da je umor posnetek tistega, o katerem naj bi predavala. Od tu dalje se njeno življenje povsem obrne na glavo, saj se znajde sredi primera.

“Srečujemo se enkrat na mesec,” sem odgovorila s tresočim glasom. “In govorimo o katerem od dobro znanih primerov umorov, po navadi precej starih.” Narednik se je ob tem globoko zamislil. “Govorite o tem?” je previdno vprašal. “Ah…včasih samo spoznavamo primer: koga so ubili, kdo je ubijal, kako in zakaj. Naši člani so izpostavljali različna vprašanja.” Osebno me je najbolj zanimala žrtev. “Včasih pa,” se mi je zatikalo, ” odvisno od primera, ugotavljamo, ali je policija aretirala pravo osebo. Če umor ni bil pojasnjen, razglabljamo tudi o tem, kdo bi lahko bil kriv. Včasih gledamo film.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Klub ljubiteljev skrivnosti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 23
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Dela avtorja