Kam si šla, Bernadette : roman

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2019
Založba
Ključne besede Družina, Duševna stiska, Matere in hčere, Pogrešane osebe, Ženske
Število strani

372

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nenavadna in duhovita zgodba o malce nori družini Branch

Družina Branch ni navadna družina. Mama Bernadette Fox, nadarjena arhitekta, ki se je v preteklosti proslavila z ekološko gradnjo in tudi dobila prestižno štipendijo, se je popolnoma odmaknila od družbe. Na grozo vsiljivih sosed in mam iz hčerine šole, noče sodelovati pri nobenih skupnih sosedskih projektih. Še najbolj zaupa spletni pomočnici Manjuli Kapoor, ki zanjo plačuje položnice, opravlja spletne nakupe in nasploh organizira njeno življenje. Oče Elgin je guru pri Microsoftu in živi v svojem računalniškem svetu. Petnajstletna Bee, ki ji je v resnici ime Balakrishna, pa je zelo bisto dekle s prirojeno srčno napako. Ko je začela hoditi na zdajšnjo šolo, sta ji očka in mama obljubila, da lahko za darilo za maturo dobi vse, kar hoče, če prinese same najboljše ocene. Bee celo presega odlične ocene in zaželi si družinski izlet na Antarktiko! Izkaže se, da je projekt Antarktika še najmanjši problem v celotni zmešnjavi družinskih odnosov in prikritih resnic. Na filmska platna kmalu prihaja tudi film, posnet po knjigi s Cate Blanchett v glavni vlogi.

Glej tudi:

Bila sta res ljubek mlad par. Oba sta bila tako bistra in privlačna. Kar naprej sem ju poskušala spraviti v kakšno hišo v Santa Monici ali v Palisades. Ampak Bernadette si je vbila v glavo, da hoče zemljišče, kjer bi lahko sama kaj oblikovala. Pokazala sem jima opuščeno tovarno v Venice Beach, ki so jo prodajali samo za ceno zemljišča.
Malo se je razgledala in rekla, da je popolna. Na moje zaprepaščenje je s tem mislila samo stavbo. Mislim, da je bil samo še njen mož bolj presenečen od mene. Ampak ji je zaupal. Glede teh reči tako ali tako vedno odločajo žene.
(str. 125)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kam si šla, Bernadette : roman.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 87
Komentarji: 0
Število ocen: 9
Želi prebrati: 11
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 23