Domov : naslednja postaja Maribor

Žanrstrip, življenjepis / biografija
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Ključne besede sprejetost, pripadnost, Dom
Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

"Sledila je degustacija. Brozga je dišala po kolonjski in starih smrdljivih nogavicah."."

Primož Krašna je rojen 1976 in je likovni pedagog. Objavlja v revijah, v samozaložbi pa je izdal več stripovskih albumov. V pričujočem stripu gre za avtobiografsko pripoved, kjer gre iz domače Ajdovščine v Ljubljano in išče svojo identiteto, pripadnost. Stripovska zgodba je pisana prvoosebno, zato se z glavnim junakom sprehajamo skozi njegovo mladostno in študentovsko življenje, kot bi sami stali tik ob njem. Gre za dva likovna sloga dveh različnih barv, kjer modra nakazuje preteklost, oranžna pa realnost oz. sedanjost. Domov – naslednja postaja Maribor je bila razstavljena v Vetrinjskem dvoru pod naslovom “Stripi in risbe 2017–2022” v začetku leta 2023. Nedvomno zanimiv avtobiografski prikaz skozi stripovske podobe.

Ostal sem brez besed. Videl sem, da ji je nerodno. Po štiridesetih letih samskega življenja si je našla novega partnerja. Čestital sem jima, ker nisem vedel, kaj drugega naj rečem.

Pri modeliranju sem povsem zgrešil proporce. Prazen sem obstal ob svoji lobanji, medtem ko so ostali vneto gnetli in oblikovali glino.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Domov : naslednja postaja Maribor.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi