Črna zanka

Žanrmladinski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaIzola, 2013
Založba
Prevod Tanja Goršič
Ključne besede Mladoletnice (dekleta), Spletno pisanje
Število strani

157

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Spletna grozljivka, BTW, ko nič ni tako, kot je videti.

V Črni zanki spremljamo zgodbo nadarjene fotografinje, občutljive in samosvoje srednješolke Jenne Brooks, ki si od vsega najbolj želi biti opažena in ljubljena. Zdi se, da je bližnji ne razumejo, zato išče in najde uteho v anonimnem prijateljevanju v spletnih klepetalnicah z neznanci. Ko jo med svoje stike na FB doda črnolasi in zelenooki Robert Rose, najde svojo sorodno dušo. Nepričakovana romanca jo popolnoma prevzame, zato Jenna ne opazi, kako se vse bolj odmika od bližnjih. Črna zanka, v katero se je Jenna zaupljivo ujela, se počasi zateguje. Se ji bo uspelo rešiti?

Sally Ann Partridge je mlada avtorica iz JAR in je za Črno zanko dobila M. E. R. Prize za mladinsko leposlovje.

Glej tudi:

»Jenna?« me je vprašal z globokim, žametnim glasom. Pogoltnila sem in prikimala, kot bi bila v risanki. Še enkrat sem prikimala, če me prvič slučajno ne bi opazil. Za seboj sem slišala Anisino hihitanje. Zdelo se je, kot da je Robert prekril ves svet. Ni se mi zdelo resnično. Zelo sem se trudila, da ne bi buljila, zato sem se raje obrnila okrog in pogledala Aniso. »O moj bog,« sem z ustnicami izoblikovala besede. Anisa se je zarežala in mi pomignila, naj se obrnem nazaj. Na svojem profilu na facebooku je bil Robert videti dobro. S tistimi izklesanimi ličnicami in prodornimi očmi skoraj ne bi mogel biti drugače. V resničnem življenju pa je bila v primerjavi z njim večina manekenov videti prav vsakdanja.”
(Str. 52)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Črna zanka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 113
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6