Človeško telo

3,9
(19)
Žanrdružbeni roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Prevod Anita Jadrić
Ključne besede Prijateljstvo, Vojni konflikti
Število strani

364

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Človeško telo ni zgodba o vojni, je zgodba o ljudeh v vojni.
Knjiga govori o misiji italijanskih vojakov v Afganistanu, njihovih občutkih in doživetjih, odnosu z družino in najbližjimi. Avtor je obiskal tudi kontingent vojakov ter se prepričal o njihovem življenju, delu in oskrbi.

Nekaj metrov od tabora afganistanskih tovornjakarjev se ustavi kašljajoč bel avtomobil. Voznik s predrzno nezakritim obrazom zaluča proti možem, ki sedijo v krogu, svoje osebno darilo, nakar spet oddrvi v smeri, iz katere je pripeljal. Tovornjakarji s široko odprtimi očmi dolgo zbirajo pogum, preden eden od njih pobere glavo njihovega tovariša, ki si je predzadnjo noč upal zapustiti tabor in se odpeljati proti obvozni cesti. V pesku povaljana glava jim z očmi, obstalimi v poslednji grozi, ki je je bila deležna, vrača pogled. Sodeč po neenakomernih vlaknih, ki štrlijo iz vratu, jo je žagalo majhno rezilo, najverjetneje žepni nož. Opozorilo je še kako jasno in poštar ni čutil potrebe, da bi še kaj dodal, če odštejemo posmehljiv izraz, ki je obljubljal isti sprejem vsakomur, ki bi se drznil odpraviti na pot. Edina spodobna kazen za nekoga, ki sodeluje z zavojevalskimi vojaki.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Človeško telo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 41
Komentarji: 0
Število ocen: 19
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 31