Konec skrivalnic

Žanrdružbenokritični roman, mladinski roman, problemski roman
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2018
Založba
Prevod Brigita Orel
Ključne besede Duševne motnje, Mladostniki, Nasilje, Pomoč, Prijateljstvo, Šole, Tesnoba, Vrstniki
Število strani

93

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

O moči prijateljstva

Ethan in Gabriella sta inteligentna in občutljiva najstnika, ki ju je povezalo posmehovanje sošolcev. Ethana pestijo napadi tesnobe, Gabe pa si je nenadoma ostrigla lase na kratko in se oblači kot fant, kar je dovolj, da sta mlada ožigosana kot čudaka. Samoto in izločenost premagujeta z pogovori, Gabe pomaga Ethanu pri učenju, postaneta dobra prijatelja. Njuno iskreno prijateljstvo je trn v peti dekletovemu mučitelju, ki ji potuhnjeno in sadistično grozi, kar Ethana tako ujezi, da sklene razrešiti problem. Kratka, prepričljiva pripoved o krutosti medvrstniškega nasilja, pa tudi o moči razumevanja, sočutja in ljubezni, ki lahko zaceli še tako hude psihične travme.

Moral sem biti videti pomilovanja vreden. Res sem si želel biti sam, a ko je pokleknila ob meni, sem se nenadoma počutil malo manj norega. Nežno mi je povlekla roke z glave in mi v ušesa porinila slušalke. Glasba se je zlila vame kot tekočina in zdelo se je, da je odplavila vse moje poblaznele misli. Zamižal sem in samo poslušal. (str. 7)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Konec skrivalnic.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 93
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi