Čez pet let

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Daša Perme Jurjavčič
Ključne besede Prijateljstvo, Medosebni odnosi, Poroka, Delo, Prihodnost, Ljubezen, Usoda
Število strani

295

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Rešitev popolnega življenja ni preteklost, niti prihodnost, ampak sedanjost.

Rebecca Serle je scenaristka in pisateljica ameriških korenin. Roman z nepozabno ljubezensko zgodbo, Čez pet let, je nastal po navdihu resničnih ljudi, ki obdajajo njen vsakdan. Dannie je dekle v zgodnjih tridesetih letih. Ko ji na razgovoru za službo zastavijo vprašanje, kje se vidi čez pet let, z odgovorom ne zavlačuje, saj je njeno življenje organizirano do minute natančno in zato točno ve, kakšni so njeni cilji. Da bi bilo vse še bolj popolno, jo na dan njenega uspešno opravljenega razgovora zasnubi partner. Fantastičen dan, ki pa se kmalu spremeni v nočno moro. Danni se v spanju prebudi v drugem stanovanju, v drugi obleki, na prstu ima drug zaročni prstan, v postelji pa leži s popolnim neznancem. Televizor, ki gori v ozadju, kaže na isti dan a pet let kasneje. Danni se tolaži, da so le sanje, saj se naslednji dan prebudi v staro življenje. Vendar, ko spozna fanta svoje najboljše prijateljice, postane njeno življenje razburljivo. Roman, ki te z nepričakovano ljubezensko zgodbo posrka vase, v branje priporočam vsem perfekcionistom tega sveta, v njem se bodo našli tudi ljubitelji lahkotnega in kvalitetnega branja.

“Po točkah sva obdelala moj življenjepis. Izkazalo se je, da je Aldridge presenetljivo temeljit, kar je prililo vode na moj mlin, saj sem se lahko na dolgo in široko hvalila s svojimi dosežki. Vprašal me je, zakaj menim, da bi bila primerna zanje, in kakšno podjetniško ozračje bi mi ustrezalo. Zaupala sem mu, da sem se, ko sem stopila iz dvigala in zagledala vrvečo množico, počutila povsem domače. Nisem pretiravala in tega se je zavedal. Zahehetal se je.”
(str.: 20)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Čez pet let.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi