Če ostanem

4,4
(13)
Žanrmladinski roman, problemski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Tea Mejak
Ključne besede Mladostniki, Žrtve, Prometne nesreče, Ljubezen
Število strani

191

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Živeti ali umreti?

Popoln družinski izlet se spremeni v popolno katastrofo. Zgodi se strašna prometna nesreča. Avto je popolnoma razsut, na radiu pa še vedno igra Beethovnova Sonata za violončelo št. 3. Med razbitinami se sprehaja Mia. Mia je nadarjena sedemnajstletna violončelistka. Njen fant Adam ima svoj uspešen band. Ima ljubeče starše in sedemletnega bratca Teddyja.
Mia med razbitinami najprej najde mrtvo mamo, potem atija. In potem v jarku zagleda sebe. Mia je močno poškodovana, ima notranje krvavitve. Mia opazuje sebe na operacijski mizi. Mia opazuje babico, dedka, fanta Adama, prijatelje, ki se zgrinjajo v bolnišnico. V 24 urah po nesreči bralca pelje skozi svoje spomine in tehta ali bo ostala, ali bo umrla.

Glej tudi:

“Ostani.” Ob tej besedi se mu zatrese glas, vendar potlači čustva in nadaljuje. “Za to, kar se ti je zgodilo, ni besed. Ampak vseeno je nekaj, za kar je vredno živeti. In pri tem ne mislim nase. Samo … ne vem. Mogoče govorim neumnosti. Vem, da sem v šoku. Vem, da še nisem prebavil, kar se je zgodilo tvojim staršem, Teddyju…” Ko izreče njegovo ime, se mu zlomi glas in po licih se mu usujejo solze. In jaz pomislim: Rada te imam.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Če ostanem.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 181
Komentarji: 0
Število ocen: 13
Želi prebrati: 16
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 22

Dela avtorja