Čarovnice

Žanrrisoroman, strip
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Prevod Suzana Koncut
Ključne besede Čarovnice, Pogum, Vnuki, Stripi, Babice
Število strani

299

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Klasična zgodba v stripovski preobleki

Pravljica Čarovnice je klasično delo Roalda Dahla, ki ga otroci po vsem svetu berejo že skoraj 40 let. To je bila med odraščanjem najljubša knjiga francoske striparke in ilustratorke Pénélope Bagieu (1982), ki je zgodbo priredila v pričujoči risoroman. Naredila je nekaj sprememb, jedro zgodbe pa ostaja enako: deček je na počitnicah z babico, ko po naključju naleti na zborovanje čarovnic. Te pripravljajo zloben načrt, kako se bodo znebile vseh otrok, najprej v Angliji, potem pa po celem svetu. Na srečo to ni prvič, da se je babica srečala s čarovnicami, pri boju s temi prebrisanimi sovražnicami pa dečku in babici pomagajo še deklica in miši. Zanimiv in zabaven risoroman je primarno namenjen otrokom, v branju pa bodo uživali tudi vsi ostali. V francosko govorečem svetu so ga že nagradili – prejel je nagrado spletnega portala Babelio, francoske različice portala Goodreads in pa nagrado quebeških knjižnic za mladinski strip. Pri nas pa ga v branje priporoča tudi Društvo Bralna značka.

Vampirji in volkodlaki so podobni moškim, čarovnice pa ženskam. Ampak one so dvakrat bolj nevarne od vampirjev in volkodlakov! Vsaj za otroka. In POVSOD so! Živijo v vseh deželah po svetu. Oblačijo se normalno, imajo prijatelje, običajne poklice … Prav zato jih je tako težko odkriti! VSEM PO VRSTI pa je skupno, da čutijo odpor … silen gnus … NAJGLOBLJE SOVRAŠTVO do otrok!! (str. 39-40)

Citati

(1)

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 29
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4