Camino : mistika nevidnega sveta

Žanrpotopis, spomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaSlovenj Gradec, 2015
Založba
Ključne besede Samospoznavanje, Hoja, Romanje
Število strani

255

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

"Ne bojte se biti drugačni. Bojte se biti povprečni."

Bojana je za osem tednov stopila na tisoč kilometrov dolgo pot. Po poti je stopala sama in na njej doživela mistične izkušnje nevidnega sveta. Na startu, v Saint Jean Pied de Portu, je z muko prisopihala v klanec do sprejemne pisarne. Tam so ji celo dobronamerno svetovali, naj Pirineje zaobide z avtobusom. Tega ni storila. V Pirinejih je že bila prepričana, da je tja prišla umreti. Preživela je krst in po enainštiridesetih dneh hoje v hudi vročini poletja 2014 dosegla Santiago. Peš je šla tudi do Atlantika in tam zaključila svoje romanje, ki ji je spremenilo življenje. Ko je prišla na cilj, je bila šele na startu svoje duhovne preobrazbe.

“Kakorkoli, dejstvo je, da se tukaj dogaja toliko čudežev, da težko verjamem, da bi bilo to zgolj naključje. Ne bom trdila, da se dogaja vsem. Daleč od tega. Sploh pa ne tistim, ki na pot ne stopijo z ljubeznijo in čistim srcem. Verjetno tudi ne tistim, ki se švercajo z avtobusi in ne tistim, ki si ne upajo hoditi sami, ker se bojijo soočenj s samim seboj. V sedmih tednih sem marsikaj sprobala. Hodila sem v družbi in hodila sem sama in trdno sem prepričana, da je pot potrebno prehoditi v samoti, ker le na takšen način se človeku odkrije vse tisto, kar mu je v družbi prikrito. Četudi hodita dve osebi v tišini, se kljub temu čuti prisotnost druge osebe.”
(str. 174)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Camino : mistika nevidnega sveta.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3