Bila sem princesa

Žanravtobiografski roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Prevod Ljubica Klančar
Ključne besede Muslimani, Islam
Število strani

443

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Princesa v zlati kletki

Mlada Jacqueline se je po težavnem otroštvu polnem zlorab in zapuščanj hitro osamosvojila in zaživela po svoje. V najstniških letih je spoznala očarljivega malezijskega princa Bahrina, ki je v Avstraliji študiral arhitekturo. Bilo ji je komaj 17 let, ko se je z njim poročila. S tem pa je bilo konec lepe ljubezenske zgodbe med njima, ki sta jo živela v Avstraliji.
Še pred poroko je morala sprejeti muslimansko vero in novo ime Lady Jasmin, četudi proti svoji volji. Zaljubljena je popustila možu. Izkazalo pa se je, da je bil to samo uvod v cel kup zahtev, ki se jim je morala kasneje ukloniti. Njeno življenje je bilo podrejeno protokolu malezijskega dvora in muslimanski veri. Najhujše od vsega pa je bilo, da se je Bahrin spremenil v tirana in nasilneža. Jacqueline je zbrala pogum in skupaj s svojima otrokoma zapustila moža in kraljevo družino, ampak s tem se je njen boj šele pričel.

Glej tudi:

…Bila sem utrujena, izmučena, visoko noseča že krepko čez rok. Ali se je okrutno igral z mano? Ali mi je želel povedati, da sem njegova sužnja in da me lahko preprosto podari? Niti sanjalo se mi ni in bila sem zelo utrujena od tobogana strahu in negotovosti…

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Bila sem princesa.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 74
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 11