Žanrfantastični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2001
Založba
Ključne besede Fantastika, Magija, Okultizem
Število strani

233

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vse je magija

Glavne junakinje romana so sestre, ki jih je življenje po smrti oziroma izginotju staršev razdelilo, razselilo. Vse do trenutka, ko najmlajša med njimi, Anja, prosi Tejo in Namin za pomoč, so se videle komajda dvakrat in razšle s čudnim priokusom nepripadnosti. Tokrat pa je drugače. Tokrat so stvari zelo resne. Gre za življenje ali smrt. Gre tudi zanj, za Demona, ki si želi imeti, kar imajo one tri. Kajti Teja, Namin in Anja dejansko so čarovnice in moči, ki jih imajo, so vredne veliko, zelo veliko. Kdor pa ima moč, še posebej nadnaravno, je vladar. Demon želi imeti, kar imajo tri sestre in vladati svetu. Roman se dogaja na domačih tleh, komur je Celje bolj poznano, se bo v mislih zlahka našel na prizoriščih, kjer se odvijejo glavne scene, v katerih ne manjka odlične interpretacije nadnaravnih moči. Zgodba je polna dobrega in zla, je zgodba o obvladovanju vsega in vseh. Je kaos, anarhija, Zemlja, vesolje in večna druga stran, kjer je vse mogoče, tudi najbolj nedoumljivo.

Glej tudi:

Zakaj? Kdo je Anja? Kaj je Anja?
Namin in Teja – Teja malo manj, ampak tudi, z vso zagledanostjo vase, ki tistih, ki jih ne mara, ne priznava – jo imata za neumnico. Ona to ni. Ona je vsekakor bolj razgledana od prej omenjenih kmetov (Ali bere? Vprašajte, česa ni brala) in manj neumna od nasilnih neumnežev, in če bi Teja in Namin poznali te ljudi, bi se jima metrični sistem vrednot takoj spremenil, prva bi nehala ne priznavati in druga bi nehala zagovarjati. Ker takšni ljudje vladajo lokalnim svetovom, in mi jim to ne samo opravičimo, temveč se nam njihovo početje zdi opravičljivo. Velika riba žre malo.
In Anja takšna noče biti. Toda to še ne zveni povsem smiselno, to še ne pomeni vsega, ali ne?
(str. 159)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tri.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi