Dobre knjige
4510 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Sostanovalca
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
0
Št. ocen:0

Beth O'Leary

Sostanovalca

Tržič, Učila International, 2019

Št. strani: 423


Žanr: ljubezenski roman

Narodnost: angleška književnost

Ko ugotoviš, da je tvoj sostanovalec tvoja sorodna duša

Tiffy Moore in Leon Twomey sta prijetna mlada človeka, ki se spopadata s težkimi okoliščinami in ju življenje pripelje skupaj ravno takrat, ko to potrebujeta. Tiffy zapusti fant in nujno potrebuje stanovanje, Leon pa, da bi zmanjšal stroške, išče sostanovalca. Kljub skrbi sodelavke Rachel ter prijateljev Gerty in Mo se Tiffy odloči in javi na oglas. Ne poznata se in kar nekaj časa se niti ne srečata, saj on dela ponoči, ona pa podnevi, vendar si puščata napisana sporočilca, preko katerih počasi spoznavata drug drugega. Ne vrti pa se vse samo okoli stanovanja in glavnih junakov, ampak spoznamo tudi nekatere druge ljudi in njihove zgodbe. Prijetno berljiv roman o prijateljstvu in ljubezni.Odlomek iz knjige

Prej nisem nikoli toliko razmišljal o sporočilih. Veliko lažje je bilo, ko sem prijateljici, ki je nisem še nikoli videl, načečkal, kar mi je rojilo po glavi. Zdaj pozorno ustvarjam sporočila ženski, ki je zasedla večino mojih misli v budnem stanju.
Grozno je. Usedem se s pisalom in samolepilnim lističem in nenadoma pozabim vse besede. Njena sporočila so izzivalna, spogledljiva, na ves glas njena. /.../ Moja so prisiljena in pretirano premišljena. Napišem jih, ko pridem iz službe, potem pa prepišem, preden grem spet ven, in nato jih vso noč v hospicu obžalujem. Dokler ne pridem domov in najdem odgovora, ki me takoj spravi v boljšo voljo. In krog se ponovi.

Str. 264Cobiss povezava


Ključne besede: ODNOSI MED SPOLOMA, PRIJATELJSTVO, POMOČ, RAZMERJA


Prispeval/-a: Gabriela Grlica, Ljudska knjižnica Metlika
Objavljeno: 21.3.2021 22:40:55
Zadnja sprememba: 15.4.2022 21:14:21
Število ogledov: 1169