Dobre knjige
5049 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Ljubimec na klik
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
3,8
Št. ocen:4

Nataša Mrvar

Ljubimec na klik

Ljubljana, Genija, 2020

Št. strani: 210


Žanr: moderni roman, družbeni roman

Narodnost: slovenska književnost

Kot pravi avtorica romana Ljubimec na klik, je knjigo »namenila ženskam, ki iščejo partnerje po spletu in se hitro opečejo. Naj jim bo knjiga v poduk.« Čeprav spremljamo zgodbo Nives Kovač od njene mladosti, ko kot uporniška najstnica išče svoj prostor v svetu, se pripoved razvije v zabaven priročnik za ženske, ki svojo srečo v ljubezni iščejo preko spleta. K temu jo, po daljši neuspešni zvezi, nagovori njena najboljša prijateljica Iza. Kljub temu, da je Nives s svojim poklicem medicinske sestre zadovoljna in je do ljudi, ki jih srečuje tako v službi kot tudi drugje, zelo empatična, pa se sprašuje, če mogoče ravno zaradi tega ne privlači moških, ki so tako ali drugače »posebni«. Srečanja z njimi analizira z Izo, ki ji svetuje, jo spodbuja in ji sploh vedno stoji ob strani. Ne nazadnje tudi takrat, ko se Nives odloči poiskati svojo pravo mamo in dobiti odgovore na vprašanja, ki ji ne dajo miru. Zgodba se zaključi optimistično. Nives najde pravega moškega takrat, ko ga neha iskati, kar nas napelje na misel, da pot do sreče ni vedno hitra in lahka.Odlomek iz knjige

Trdno prepričana, da se bom v iskanju partnerja enostavno prepustila in ne bom več z vso silo rinila v zveze, ker si ne mislim postaviti življenja na glavo samo zato, da bi našla pravega. Skoki iz zveze v zvezo se redkokdaj srečno končajo. V enem odnosu zmanjka nečesa, v drugem spet česa drugega. Sanjskega moškega ni. Odnosi so lahko zelo zapleteni. Lahko imamo iste želje, podobne cilje, vendar ne govorimo istega jezika.
Hrepenela sem po partnerju in potem srečala sebe. To sploh ni tako slabo. Tisti pravi mi bo moral priti na pot, po kateri hodim. Vse bistvene stvari v življenju prihajajo nenapovedane. Nemogoče se jim je umakniti, jih zatajiti ali se pretvarjati, da jih sploh ni.

(Str. 202)

Cobiss povezava


Ključne besede: RAZMERJA, ODNOSI MED SPOLOMA


Prispeval/-a: Gabriela Grlica, Ljudska knjižnica Metlika
Objavljeno: 6.8.2020 15:56:08
Zadnja sprememba: 6.8.2020 15:56:08
Število ogledov: 4766